dilluns, 7 d’octubre del 2019

25.-& The Others


La història del rock està plena de noms propis d’artistes que van seguits del signe &. (Per cert, l’ampersand (&), contràriament al que alguns pensen, és un signe que es remunta al segle I després de Crist, i prové de l'antiga escriptura cursiva romana). Dèiem que molts noms del rock and roll vénen acompanyats del signe & seguit del nom d’un grup que acompanya musicalment l'artista. Avui ens volem fixar en aquests grups que, en un segon pla, han jugat un paper tan important en la història del rock. Els podriem anomenar: & Els Altres. Alguns d'aquests grups han canviat de nom, altres han seguit una carrera pròpia, n’hi ha que han acompanyat a més d’un cantant, d’altres s’han mantingut fidels al mateix artista i fins i tot alguns han superat la fama del seu líder. Sigui com sigui, la qualitat dels músics d'aquests conjunts, ha sigut un factor determinant en les carreres artístiques i èxits dels grans noms del rock.  

& The Cometes (Bill Haley)
A mitjans dels anys 40 Bill Haley va actuar amb el grup Country & Western The Down Homers, que va deixar el 1946. Tornant a Philadelphia Haley va formar llavors la seva pròpia banda anomenada Bill Haley & Four Aces Of Western Swing que gaudia d'una popularitat local.
Amb el nom de Bill Haley and the Saddlemen, cantaven cançons de Western Swing, però el grup va començar a interpretar i enregistrar cançons de R&B Ben aviat van tornar a canviar el seu nom, aquesta vegada per Bill Haley & The Cometes, agafant el nom del cometa Halley que es va veure aquell any.

Baby I Found All Abaut Tou
The Down Homers


Four Leaf Clover Blues
Bill Haley & the Four Aces of Western Swing


Bill Haley and the Saddlemen - Ten Gallon Stetson 
Bill Haley and his Comets - Shake, Rattle and Roll

& Los Blue Moon Boys (Elvis Presley)
Los Blue Moon Boys és una banda formada per Elvis Presley, el guitarrista Scotty Moore i el baixista Bill Black. El 5 de juliol de 1954, el trío es va dirigir als Sun Studios per a una prova de gravació junts. Van enregistrar les cançons  Harbour Lights  i I Love You Against.

Los Blue Moon Boys & Elvis Presley - Harbor Lights(1954)

& The Crickets (Buddy Holly)
The Crickets va ser una banda de rock and roll formada a Lubbock, Texas, per el cantautor Buddy Holly a la dècada de 1950. Va aconseguir el seu primer èxit amb That'll be the Day, el 1957. Va ser considerada una de les bandes estatunidenques més rellevants, en part perquè la seva música va influenciar a altres bandes més importants formades posteriorment, com The Beatles, The Hollies, The Beach Boys i The Rolling Stones.

Buddy Holly & The Crickets - That'll Be The Day

& The Tremeloes (Brian Poole)
The Tremeloes és un grup anglès que es va formar  el 1958. Brian Poole & The Tremeloes va néixer sota la influència de Buddy Holly & The Crickets. El dia de l’any nou de 1962, Decca, que buscava grups «beat», va fer una audició a dos grups joves i prometedors: Brian Poole & The Tremeloes i The Beatles. Decca va triar The Tremeloes abans que els Beatles. El 1966 Brian Poole va deixar la banda i The Tremeloes va començar una nova carrera artística. Els seus èxits vindrien a partir de 1967 amb  Here Comes My Baby de Cat Stevens,  Hello World i altres.


Brian Poole & the Tremeloes - Someone Someone
The Tremeloes - Here Comes My Baby
The Tremeloes - Hello World

& The Shadows (Cliff Richard)
The Shadows va ser una banda de rock and roll activa des dels anys 60 fins els 90, antigament coneguts com a Cliff Richard and The Shadows. Entre els seus èxits és troben singles com Move It (1958), i Apache (1960), aquesta en solitari.
The Shadows – Move It
The Shadows - Apache


& The Moondogs (Johnny)
Quan els Quarry Men lluitaven per convertir-se en els Beatles a finals de 1959, van canviar molt breument el seu nom a Johnny & the Moondogs, sent Johnny el seu líder, el guitarrista John Lennon. Probablement mai es va considerar seriosament Johnny & the Moondogs com un nom permanent. Les úniques ocasions conegudes en què els músics, John Lennon, Paul McCartney i George Harrison, futurs Beatles, van usar aquest nom van ser un parell d'ocasions a la tardor de 1959, en què van competir en TV Star Search. Els Quarrymen ja havien participat en la competició dos anys abans sense èxit, potser per això van canviar el nom a Johnny and the Moondogs, per diferenciar-se de la recent participació com a Quarrymen.
The Quarrymen - That'll Be The Day

& The Beat Brothers / & The Beatles  
(Tony Sheridan)
The Beat Brothers és el nom ocasional que van fer servir el Beatles en la gravació d’un disc amb Tony Sheridan.  Mentre actuava a Hamburg entre 1960 i 1963, Sheridan va emprar diverses bandes d’acompanyament. El 1961, els joves Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe i Pete Best) van treballar amb ell en la seva segona visita. Més tard, el 1964, van publicar les vuit cançons gravades amb Sheridan amb el nom The Beatles 'First
 Tony Sheridan & The Beat Brothers - The Saints
Tony Sheridan &The Beatles  - My Bonnie

& The Dakotas (Billy J. Kramer)
The Dakotas és un grup de músics britànics, que inicialment es va formar com una banda d'acompanyament a Manchester. Estan estretament associats amb el cantant Billy J. Kramer, que va ser el vocalista principal del grup durant la dècada de 1960. En els Estats Units, Billy J. Kramer & The Dakotas se'ls considera part de la invasió britànica. A més de donar suport a Kramer en els seus èxits, el grup en si és potser més conegut pel seu senzill instrumental anomenat The Cruel Sea, una composició que va aconseguir el nombre 18 en les llistes del Regne Unit al juliol de 1963. Als Estats Units va ser titulada  The Cruel Surf, i posteriorment va ser versionada  per The Ventures. Bad To Me es una cançó acreditada a Lennon-McCartney. John Lennon va reconèixer que l'havia escrit per a Billy J. Kramer & The Dakotas mentre estava de vacances a Espanya. Aquesta cançó va suposar un dels primers èxits del grup
Billy J. Kramer and the Dakotas - Little Children (1964)
The Dakotas - The Cruel Sea
Billy J Kramer & The Dakotas - Bad To Me

 & The Prestonians (Jimmy Preston)
El principal èxit de Jimmy Preston & The Prestonians va ser la versió original de Rock the Joint, el 1949.  Rock the Joint va ser reversionada posteriorment per Jimmy Cavallo el 1951 i Bill Haley & The Saddlemen el 1952. Preston va deixar el grup el 1952, però el 1962 va fundar l'Església Baptista Victòria i va seguir cantant com a reverend  Dr James S. Preston.
Jimmy Preston - Rock the Joint  

& The Pacemakers (Gerry)
Gerry and the Pacemakers és un grup de rock and roll que va aconseguir certa fama a principi dels anys 1960. Originaris de Liverpool, els seus membres eren amics dels Beatles, amb els qui actuaven en el Cavern Club, formant algunes vegades un grup mixt amb components de tots dos conjunts a qui anomenaven The beatmakers. Representats per Brian Epstein, manager dels Beatles, el seu primer single, editat l'11 d'abril de 1963, va ser una cançó que aquests havien rebutjat, How Do You Do It?. Amb el moviment hippie a la fi dels anys 1960, la seva popularitat va decréixer. Normalment se'ls associa amb el moviment Mod britànic. La cançó You'll never walk alone va ser composta per al musical Carousel per Richard Rodgers i Oscar Hammerstein. A Liverpool, Gerry & The Pacemakers va adaptar la lletra el 1960 i va aconseguir col·locar-la al número 1 de les llistes britàniques el 1963, sent en poc temps adoptada pels seguidors del Liverpool FC  convertint-se en l'himne del club.

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone
The Pacemakers - How Do You Do It?

& The Tokens (Neil Sedaka)
The Tokens és una agrupació nord-americana de doo-wop originària de Brooklyn, Nova York i fundada el 1955. Neil Sedaka va formar part del grup fins el 1956. Són reconeguts principalment pel seu reeixit senzill de 1961 The Lion Sleeps Tonight, una versió de la cançó del compositor africà Solomon Linda.
Neil Sedaka & The Tolken - While I Dream (1956)
The Tokens - The Lion Sleeps Tonight

& The Pips (Gladys Knight)
Gladys Knight & the Pips va ser un grup musical R & B / soul d'Atlanta, Geòrgia, que es va mantenir actiu en les llistes de música i el circuit d'espectacles durant tres dècades. Partint simplement de The Pips en 1952, van canviar el seu nom a Gladys Knight & the Pips el 1961 El grup va aconseguir l'èxit comercial després de signar amb Motown Records el 1966. Van gravar la primera versió individual de I Heard It Through the Grapevine el 1967, el que va portar a diversos singles d'èxit per Motown 's Soul Records.
Gladys Knight & the Pips - I Heard It Through the Grapevine

& The Texas Playboys  (Bob Wills)
The Texas Playboys és el grup liderat per Bob Wills (1905-1975), considerat per molts com un dels pares de l'estil Western swing i anomenat pels seus admiradors el Rei del Western Swing. Primer, Bob Wills es va unir a Herman Arnspinger per formar The Wills Fiddle Band, després, el 1930, s’hi afegí el vocalista Milton Brown i la banda passà a dir-se Light Crust Doughboys. Finalment, el 1934 formaren The Texas Playboys. El 1938 Wills va gravar Ida Red, tema que va servir de model per a la versió que dècades més tard va dur a terme Chuck Berry, Maybellene. El 1940 el tema Sant Antoni Rose va vendre un milió de còpies i es va convertir en la cançó insígnia de The Texas Playboys. En aquells dies els Texas Playboys eren virtualment dues bandes: un grup de fiddle, guitarra i steel guitar amb una secció rítmica, i la segona una big band capaç d'interpretar els èxits de swing i pop del moment així com Dixieland.

Bob Wills & The Texas Playboys - Ida Red

Bob Wills & The Texas Playboys - Sant Antoni Rose

& The Four Seasons  (Frankie Valli)
The Four Seasons és una banda nord-americana de rock i pop que va tenir èxit internacional en les dècades dels 60 i 70. En 1960, la banda coneguda com The Four Lovers es va convertir en Four Seasons, amb Frankie Valli com cantant principal. The Four Seasons va ser una de les dues úniques bandes nord-americanes (l'altra va ser Beach Boys) en gaudir d'un gran èxit en les llistes abans, durant i després de la Invasió Británica. El 1962, la banda va treure el seu primer àlbum, presentant el senzill Sherry el qual va ser el seu primer hit que entrava a les llistes. Entre els seus èxits posteriors destaquen Big Girls Do not Cry , Walk Like a Man, Candy Girl, Is not That a Sham i altres.
Frankie Valli and the Four Seasons - Big Girls Don't Cry  (1962)

& The Outlaws (Mike Berry)
Berry era un fanàtic de la música skiffle i rock and roll quan era adolescent i va formar el seu propi grup de skiffle anomenat "The Rebels". El seu gerent i productor  va contractar un grup anomenat Stormers com la seva nova banda de suport, rebatejant-lo  amb el nom Mike Berry and the Outlaws. Va tenir tres èxits en la dècada de 1960, sent el més reeixit Do not You Think It's Time. Posteriorment Mike Berry es va convertir en actor en la dècada de 1970, conegut per la seva aparició com el Sr. Spooner en la comèdia britànica Are You Being Served?
Mike Berry and the Outlaws - Do not You Think It's Time


& The Americans (Jay)
Jay & The Americans és un grup de pop rock nord-americà popular en la dècada de 1960. La seva formació inicial va consistir en John "Jay" Traynor, Howard Kane, Kenny Vance i Sandy Deanne, encara que el seu major èxit en les llistes va arribar després que Traynor hagués estat reemplaçat com a cantant principal per Jay Black. Van ser descoberts mentre actuaven en llocs d'estudiants a la Universitat de Nova York a finals de la dècada de 1950. Van fer una audició per a Leiber i Stoller, que van ser els  qui donaren el nom al grup. El primer èxit l’aconseguiren el 1962 amb She Cried.
Jay & The Americans – She Cried
Jay & The Americans - Come A Little Bit Closer

& The Crazy Horse (Neil Young)
Crazy Horse és una banda musical nord-americà de rock, principalment coneguda per la seva associació amb el músic canadenc Neil Young. Fundat com a grup de Doo wop sota el nom de Danny & The Memories, el grup va evolucionar a finals de la dècada de 1960 cap la música psicodèlica i el rock en l'escena musical de Califòrnia, on van conèixer a Young. Sota el nou nom de Crazy Horse, el grup va donar suport a Young en una àmplia majoria de treballs discogràfics que abasten més de quatre dècades de col·laboracions, des Everybody Knows This Is Nowhere (1969) fins a Psychedelic Pill (2012).
Neil Young & Crazy Horse - Everybody Knows This Is Nowhere
Neil Young with Crazy Horse - Driftin' Back

& The E Street Band (Bruce Springsteen)
The E Street Ban és el grup que acompanya el cantant de rock nord-americà Bruce Springsteen des del 1972. Han enregistrat també, tant individualment com a formació, amb altres artistes com ara Bob Dylan, Meat Loaf, Bonnie Tyler, Dire Straits, David Bowie, Peter GabrielStingIan Hunter, Ringo Starr, Ronnie Spector...  Quan no han treballat amb Bruce Springsteen, alguns membres de la formació han enregistrat materials en solitari i han seguit carreres d'èxit en sessions musicals, producció de discos, compositors, actors i altres tasques en l'àmbit de l'espectacle. 
Bruce Springsteen & The E Street Band – Fire (1978)


& The Band (Bob Dylan) (Ronnie Hawkins)
The Band va ser una banda musical canadenca de rock formada per Rick Danko, Garth Hudson, Richard Manuel, Robbie Robertson i Levon Helm. La seva activitat musical va començar a finals de la dècada de 1950 sota el nom de The Hawks com a grup de suport del cantant de rockabilly Ronnie Hawkins. després de deixar a Hawkins en 1964, van canviar el seu nom, primer pel de Levon Helm Sextet, amb el saxofonista Jerry Penfound, i després pels de Levon and The Hawks i The Canadian Squires, i van gravar diverses cançons amb escassa repercussió local. Sota el nom de The Hawks, la popularitat del grup va augmentar en donar suport al músic nord-americà Bob Dylan en la seva primera gira elèctrica amb banda per Amèrica del Nord i Europa, després d'abandonar la música folk i començar a interpretar rock.Després de patir un accident de moto, Dylan va tornar a treballar amb The Hawks gravant al soterrani de «Big Pink», una propietat de Woodstock en la qual el grup va residir durant sis anys. Part dels enregistraments van ser publicades el 1975 a The Basement Tapis . Durant la dècada de 1970, el grup va tornar a col·laborar amb Dylan en l'enregistrament de l'àlbum Planet Waves. Amb el nom de The Band, el grup va signar un contracte amb Capitol Records i va començar a gravar el seu propi material, incloent Music from Big Pink & The Band, dos dels treballs de rock més destacats per la premsa musical de finals de la dècada de 1960.
 The Band & Ronnie Hawkins - Who Do You Love
The Hawks - Farther Up The Road (1961)
The Band - The Weight
Bob Dylan & The Band - Forever Young

& The JB’S (James Brown)
The J.B.'s (coneguts també com The JB 'so The J.B.s) va ser el nom de la banda del cantant nord-americà de funk i soul James Brown des dels anys setanta fins a principis dels vuitanta. Al llarg de la seva carrera, la banda va canviar de nom diverses vegades: James Brown Soul Train, Maceo & The Macks, A.A.B.B., The First Family & The Last Word. A més d'actuar amb Brown, The J.B.'s van col·laborar amb Bobby Byrd, Lyn Collins i altres cantants relacionats amb el James Brown Revue. També han treballat en solitari.
 James Brown and The JB's Food for Soul
The JB's - JB's Monorail 

& The Spider From Mars (David Bowie)
Spiders from Mars era el grup del cantant de rock David Bowie a principis dels anys 70, i inicialment constava de Mick Ronson a les guitarres, Trevor Bolder al baix i Mick Woodmansey a la bateria. El grup es va unir a Bowie en els espectacles d'estil teatral de moltes de les seves actuacions. Ziggy Stardust és l’extravagant  androgin àlter ego de David Bowie. La guitarra de Ronson i el seu arranjament durant l'època dels Spiders from Mars no només van encaixar en aquest estil, sinó que també van proporcionar una gran part de la base dels músics punk rock posteriors.
The rise and fall of Ziggy Stardust & The spiders from Mars – Five Years

& The Wailers (Bob Marley)
Bob Marley & The Wailers va ser una banda de reggae fundada per Bob Marley el 1974, després que Peter Tosh i Bunny Wailer abandonessin la banda precursora, The Wailers. Bob Marley era el guitarrista, compositor i veu principal de la banda The Wailers i el grup I Threes formaven les veus secundàries. A vegades, i per finalitats de màrqueting, les gravacions s’atribueixen a "Bob Marley", "The Wailers" o "Bob Marley i The Wailers".
Bob Marley & the Wailers - Put It On

& The Mother of Invention (Frank Zappa)
The Mothers of Invention va ser una banda de rock experimental liderada pel compositor, guitarrista, cantant, productor discogràfic i director de cinema nord-americà Frank Zappa, activa entre mitjans dels 60 i principis dels 70. El seu treball està marcat per l'ús de la experimentació sònica, innovadores portades d'àlbums i elaborats espectacles en viu.
Frank Zappa & The Mothers Of Invention - Concentration Moon (1968)

The Bad Seeds (Nick Cave)
Nick Cave & the Bad Seeds és una banda de rock australiana formada a Melbourne el 1983 pel vocalista Nick Cave, el multi-instrumentista Mick Harvey i el guitarrista Blixa Bargeld. La banda ha estat formada per diversos músics internacionals al llarg de la seva carrera. Amb les seves cançons de "brutal blues i malsons gòtiques",  Nick Cave i The Bad Seeds han estat considerats "una de les bandes més originals i cèlebres de les eres de rock postpunk i alternatiu en els anys 80 i fins d'ara ".  Han editat disset àlbums d'estudi i han completat nombroses gires internacionals.
Nick Cave & The Bad Seeds - Into My Arms

& The Heartbreakers (Tom Petty)
Tom Petty and the Heartbreakers va ser un grup musical nord-americà de rock. Format a Gainesville, Florida, el 1976, el grup va ser fundat per Tom Petty, vocalista i guitarrista principal, amb Mike Campbell (guitarrista), Ron Blair (baixista), Stan Lynch (bateria) i Benmont Tench (teclista). Tom Petty and the Heartbreakers va ser una de les principals bandes del moviment heartland rock, al costat d'artistes com Bruce Springsteen i Bob Seger, que van sorgir entre finals de la dècada de 1970 i començaments de la dècada de 1980. El gènere es va abstenir de la música basada en sintetitzadors i en elements de moda popularitzats en els 80, com el synthpop, en benefici del rock clàssic.
Tom Petty & The Heartbreakers - American Girl


& The Bluesbreakers (John Mayall)
John Mayall & the Bluesbreakers va ser una banda de blues rock anglès liderada pel cantant, compositor i multiinstrumentista John Mayall. Van utilitzar aquest nom de 1963 a 1967 (quan van decidir dissoldre el grup); quinze anys després, el 1982, es va anunciar el retorn de la banda sota el nom de Return of the Bluesbreakers. S'han mantingut actius des de llavors. The Bluesbreakers ha comptat amb grans músics en la seva formació, entre ells destaca l'ocasional col·laboració d’Eric Clapton (1965-1966)
John Mayall and The Bluesbreakers with Eric Clapton




<><><><><><><>



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada