dijous, 3 d’octubre del 2019

23.-The Hilltoppers


    The Hilltoppers


 


The Hilltoppers era un trio format al Western Kentucky State College, a Bowling Green, Kentucky. Els membres originals eren tres estudiants; Jimmy Sacca (1929-2015), Donald McGuire (1931- 2018) i Seymour Spiegelman (1930-1987). Més tard s'hi va afegir el pianista Billy Vaughn (1919-1991)



Cantaven harmonies dels grups de barberia (barbershop) a una pastisseria a Goal Posts, que era el lloc de reunió del campus. El que va convertir les bromes de la barberia en un cant seriós va ser l’associació de Jimmy amb el pianista Billy Vaughn, que tocava a  la banda d’Ace Dining. Ace, per cert, era el germà de Lou, Ginger i Jean, las Dining Sisters de Chicago que van vendre milions de còpies de la cançó Butons and Bows ajudant a mantenir visibles els grups de noies a la dècada de 1940.


Butons and Bows
Dining Sisters


A la primavera de 1952, Billy va escriure una cançó anomenada Trying, que era genial per a la veu de Jimmy, i volia que un grup la cantés amb ell. Ara, els nois la barberia de la universitat tenien un objectiu, i el quart membre, Vaughn (de 30 anys), va resultar ser el baríton que els faltava.

Barbershop és un repertori de cançons polifòniques, normalment a quatre veus a cappella, que van ser molt populars als Estats Units durant els anys 1940. El seu nom prové del fet que eren precisament les barberies els llocs on grups d'homes es reunien per cantar aquestes cançons. Acostumen a tenir una textura musical molt homofònica. Aquest repertori va configurar un estil propi de música vocal cappella, que posteriorment va evolucionar cap a l’estil Doo-Wop.

Barbershop

Doo-Wop



The Hilltoppers van viure els seus millors anys entre 1952 i 1957, és a dir, que van començar als anys previs a l’esclat del rock’n’roll i van haver de competir amb els grups vocals americans del Doo-Wop de finals dels 50 i 60. En el seu catàleg de gravacions d’aquesta època s’aprecia la seva evolució estilística. 

  1952

Trying

            Must I Cry Again
I Keep Telling Myself

                             If I Were King

  1953
I'd Rather Die Young
(Then Grow Old Without You)
P.S. I Love You

Love Walked In
To Be Alone

Tell Then


  1954

From the Vine Came the Grape

Time Will Tell
Poor Butterfly 
Wrapped Up In a Dream
Sweetheart (Will You Remember)
If I Didn't Care 

Time Waits for No One

  1955
D-A-R-L-I-N
The Door Is Still Open to My Heart
The Kentuckian Song
Only You 
Searching
My Treasure

  1956
Ka-Ding-Dong


  1957

Marianne 
I Love My Girl
I'm Serious
A Fallen Star

The Joker 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada